Efterår 2018 til Forår 2019 11.08.2018  -  30.06.2019
Vejledning
BEMÆRK:
Ved første træning/undervisning i Hjortespringbadet skal du medbringe sygesikringskort og 50 kr. til depositum for adgangsbånd. Medbring også kvittering på indmeldelse, så de i receptionen kan se at du er tilmeldt holdet. Få evt. lavet dit adgangsbånd nogle dage i forvejen inden første undervisningsdag, så du får fuldt udbytte af din første undervisning. Der kan meget let opstå kø. Ved udmeldelse får du dit depositum igen når du afleverer dit adgangsbånd i receptionen.
 
Bemærk også at vi giver 50 % på billigste hold, hvis samme medlem tilmelder sig 2 hold. Rabatten er betinget af, at man ved tilmelding, og ligeledes ved efterfølgende ratebetalinger, giver besked om at man har mulighed for rabatten. Så vil beløbet blive tilbageført snarest efter betaling.
 
Ud over dette vil der kun i yderst specielle tilfælde blive returneret indbetalt kontingent.

Babysvømning (BABY)

Babysvømning, og Tumling i Terapibassin Hjortespringbadet.

Nyd samværet med dit barn i vandet, samtidig med at barnets sanser styrkes. Vi tilbyder ro og en skøn atmosfære i Hjortespringbadets Terapibassin, som har en temperatur på ca. 35 grader. Vores dygtige instruktører, der alle har uddannelse som babyinstruktører fra Dansk Svømmeunion, indøver forskellige teknikker via leg med henblik på fortrolighed i og under vand, ligesom flyde- og dykkeøvelser er en del af undervisningen.

Der er fokus på den enkelte baby´s udvikling i vand. Forskellige sange og lege indgår naturligt i undervisningen. Undervisningstiden er 30 min. De første gange er de helt små babyer kun i vandet i ca. 15 min, men herefter optrappes tiden i vandet.

Vi kan tilbyde babyhold og Tumling på følgende dage og tidsrum: Onsdag fra kl. 16.00-19.00, torsdag fra kl. 16.00-17.30, fredag fra kl. 15.00-18.30, samt lørdag og søndag fra kl. 08.30-12.00.

Til babysvømning og Tumling deltager 1 forælder og 1 baby/barn, der begge er omklædt og svømmer i bassinet. Der er max. 8-9 børn på holdet(afhængig af alder) og 1 uddannet instruktør.

Holdene er alders-opdelt som følgende:

Babysvømning: 2 - 6 mdr. , 6 - 12 mdr., 1 - 2 år.

Tumling : 2 - 3 år, 3 - 4 år og 4 - 5 år.

(Du kan se aldersintervallet for holdet ved at holde musen over holdene i baneplanen, eller under "ekstra info om holdet" ved tilmelding for det pågældende hold)

For at alle kan få det bedste ud af undervisningen, er det vigtigt at aldersopdelingen nogenlunde respekteres ved tilmelding. Og selvom den gør det, kan der være stor forskel på niveauet, hvorfor det efter opstart kan påregnes , at instruktøren vil foreslå flytning til andet hold, hvor niveauet bedre passer. Når man er startet op på et hold for f.eks. 2 – 6 mdr. fortsætter holdet sammen hele sæsonen, samme ugedag/tidsrum, og Herlev Svømning ændrer så blot alderen på holdet. Det er selvfølgelig fortsat muligt blot at tilmelde sig for en 3 mdr. periode, hvis ikke det passer med en hel sæson, og det er det, man har brug for. Derfor vil der også løbende komme tilmeldinger på de hold, der ikke er fyldt op fra starten af.

Obligatorisk brug af badeble/buks for børn under 3 år og børn som ikke er renlige. Hjortespringbadet tilbyder en specielsyet badebuks til 100 kr. Når barnet vokser ud af størrelsen kan der uden beregning skiftes til en større størrelse i badets reception (buksen skal være renvasket). Buksen må ikke vaskes ved temperaturer over 40 grader, og må ikke tørretumbles.

Herlev Svømning skal opfordre til at I benytter/køber disse badebukser – Så undgår vi og badet flere ”uheld” i bassin, og det kommer både Jer, de øvrige svømmere efter Jer, og badets øvrige gæster til gode, eftersom vi så kan undgå at lukke badet ned for rensning.

I kontingentet for babysvømning er indeholdt en betaling for, at kunne benytte badets øvrige bassiner, før og efter alm. undervisningstid, for at lette adgang til bruser/omklædning, eftersom det er trængt med pladsen, når der er 2 hold babysvømmere på vej ind/ud, og for at det er muligt at holde de små varme i strandbreds-bassin før undervisningen. Dvs. at det adgangs-armbånd I tildeles ved babysvømning gælder til de øvrige bassiner også, men kun kortvarigt før/efter egen undervisning. Det vil ikke virke i øvrige tidsrum/dage, og må/kan ikke benyttes ved egen offentlig svømning ellers. I tilfælde af egen undervisning af en eller anden grund aflyses, kan de øvrige bassiner ikke benyttes på dette adgangs-armbånd.

 
Se hele beskrivelsen
Tilmeld/Læs mere - (15)

Voksen Barn (VB)

Voksen/Barn, HerlevBadet

Voksen/barn hold er for børn i alderen 3-5 år (blefri), som har følgeskab af en voksen (person over 18 år). På grund af børnenes alder er det den voksne, der er barnets fortrolige medhjælp i bassinet. Træneren viser og hjælper med de forskellige øvelser.

Undervisningens mål er at gøre barnet fortroligt med vandet. Dette betyder at barnet ikke er bange for vandet og at kraftige vandsprøjt, bølger, fald etc. kun registreres som sjove oplevelser. Desuden arbejdes mod, at barnet kan bevæge sig naturligt i vandet, gennem vandet og langs bunden, lege opfindsomt og afslappet og kan bevæge sig "svømmende".

Indlæringen sker gennem fantasifulde lege og sjove øvelser og fortrolighed med vandet opnås rimeligt hurtigt for 3-5 årige børn.

I vil som deltagere på Voksen/barn hold få tilbud om deltagelse i forskellige arrangementer i Svømmeskolen.

På Voksen-barn hold tilbyder vi undervisning 1 x 30 min. om ugen. Hold 501-509 har undervisning i Herlevbadet. Hold 510-511 i Hjortespringbadet.

Generelt for vores svømmeskolehold og Fitness-hold gælder, at hvis man som svømmer ønsker at tilmelde sig 2 hold, altså svømme 2 x om ugen, så yder vi 50 % rabat på kontingent på hold nr. 2, hvis man skriver det i bemærkning ved tilmelding. (Rabatten er gældende for en og samme profil/svømmer, og er altså ikke en søskenderabat)

 
Se hele beskrivelsen
Tilmeld/Læs mere - (8)

Svømmeskole 1 (SS1)

Svømmeskole 1

Herlev Svømning har valgt at opdele vores svømmeskole 1 og 2 hold i alder, for at optimere undervisningen, idet der er stor forskel på, hvad der kan indlæres for de forskellige aldersgrupper.

Svømmeskole 1 vil være opdelt, så der er hold for 4 – 6-årige, og enkelte hold for de 7-årige - ældre.

Svømmeskole 1, 4 - 6-årige: Undervisningen har til formål at gøre barnet fortrolig i vandet uden forældre. I starten kan der bruges svømmebælte, hvis nødvendigt. Vandtilvænning øves gennem fantasifulde lege og øvelser. Børnene lærer at puste bobler i vandet, få hovedet under vand, blive sprøjtet i ansigtet, og øver balance og flydeøvelser.

Svømmeskole 1, 7-årige– ældre: Undervisningen på holdet har til formål at gøre barnet fortrolig i vandet uden forældre og hjælpemidler. Der arbejdes med lege og øvelser, der grundlæggende er med til at lære barnet begyndende fremdrift og bevægelse i vandet, og uden hjælpemidler at kunne holde sig oven vande ved flyde- og balanceøvelser, ligesom det tillæres at bevæge sig under vand og kunne komme op igen uden panik.


Fælles for begge aldersgruppe-hold er målet om, at barnet opnår den bevægelsesfrihed og sikkerhed, som gør det let og sjovt at lære at svømme. Dvs. at målet er, at børnene på svømmeskole 1 lærer at flyde, at få hovedet under vand, samt at kunne svømme 25 m i løbet af sæsonen.

Træneren vil være enten på kanten eller i vandet, og hjælpetræneren er altid med i vandet, for således at kunne støtte barnet ved nye og udviklende øvelser.

Den ugentlige svømmelektion er planlagt med en blanding af kendte og nye øvelser, da genkendelse og udfordring er den bedste måde at udvikle det enkelte barns færdigheder på. Programmet til hver lektion indeholder således øvelser og lege, der øver barnets færdigheder og dermed giver et svømmelignende bevægemønster. I lektionen indregnes også tid til praktiske gøremål, som opråb, toiletbesøg, oprydning mv.

Du vil som svømmer på Svømmeskole 1 blive tilbudt deltagelse i HI-Race og andre arrangementer i Svømmeskolen.

Vi tilbyder undervisning 1 x 30 min. om ugen på Svømmeskole 1.

(Du kan se aldersintervallet for holdet som info ved at holde musen over holdene i baneplanen eller under "ekstra info om holdet" ved tilmelding for det pågældende hold)

Generelt for vores svømmeskolehold og Fitness-hold gælder, at hvis man som svømmer ønsker at tilmelde sig 2 hold, altså svømme 2 x om ugen, så yder vi 50 % rabat på kontingent på hold nr. 2, hvis man skriver det i bemærkning ved tilmelding. (Rabatten er gældende for en og samme profil/svømmer, og er altså ikke en søskenderabat)

.

Se hele beskrivelsen
Tilmeld/Læs mere - (11)

Svømmeskole 2 (SS2)

Svømmeskole 2

Herlev Svømning har valgt at opdele vores svømmeskole 1 og 2 hold i alder, for at optimere undervisningen, idet der er stor forskel på, hvad der kan indlæres for de forskellige aldersgrupper.

Svømmeskole 2 vil være opdelt, så der er hold for 5 – 7-årige, og enkelte hold for de 8-årige - ældre.

Svømmeskole 2, 5 -7-årige: Holdet er for begyndere, der er fortrolige i vandet. Dvs. svømmere der tilmeldes svømmeskole 2 skal kunne flyde, have hovedet under vand og kunne svømme 25 m.
Ideelt set har de gået til babysvømning, Voksen/Barn eller på svømmeskole 1. Der arbejdes i starten med at opnå fuld fortrolighed i vandet. Når det er opnået, fortsætter undervisningen med indlæring af rygcrawl og crawllignende bevægelser gennem leg og øvelser. Sidst på sæsonen vil butterfly og brystsvømning blive introduceret, hvis niveauet er til det.

Svømmeskole 2, 8-årige – ældre: Holdet er for begynder, der er fuldt fortrolige i vandet. Dvs. svømmere, der tilmeldes svømmeskole 2, skal kunne flyde, have hovedet under vand og kunne svømme 25 m. Der vil fra starten af indlæres rygcrawl og crawllignende bevægelser gennem leg og øvelser. I løbet af sæsonen vil også
butterfly og brystsvømning blive introduceret.

Fælles for begge aldersgruppe-hold er, at målet med undervisningen, er at sætte børnene i stand til blandt andet at kunne svømme op mod 50 m. crawl og rygcrawl. Udover dette skal børnene kunne bevæge sig over kortere distancer med et bevægemønster, der ligger tæt op ad stilarterne butterfly og brystsvømning. Færdighederne tilegnes gennem fantasifulde lege og spændende øvelser, som samtidig udvikler barnets vandføling og forståelse for bevægelse i vand. Der arbejdes i løbet af sæsonen på, at alle opnår fortrolighed med at opholde sig i den dybe ende af bassinet.

Den ugentlige svømmelektion er planlagt med en blanding af kendte og nye øvelser, da genkendelse og udfordring er den bedste måde at udvikle det enkelte barns færdigheder på. I lektionen indregnes også tid til praktiske gøremål, som opråb, toiletbesøg, oprydning mv.

Du vil som svømmer på Svømmeskole 2 blive tilbudt deltagelse i HI-Race og andre arrangementer i Svømmeskolen.

Vi tilbyder undervisning 1 x 45 min. ugentligt på Svømmeskole 2.

(Du kan se aldersintervallet for holdet som info ved at holde musen over holdene i baneplanen eller under "ekstra info om holdet" ved tilmelding for det pågældende hold)

Generelt for vores svømmeskolehold og Fitness-hold gælder, at hvis man som svømmer ønsker at tilmelde sig 2 hold, altså svømme 2 x om ugen, så yder vi 50 % rabat på kontingent på hold nr. 2, hvis man skriver det i bemærkning ved tilmelding. (Rabatten er gældende for en og samme profil/svømmer, og er altså ikke en søskenderabat)  

Se hele beskrivelsen
Tilmeld/Læs mere - (16)

Svømmeskole 3 (SS3)

Svømmeskole 3

Svømmeskole 3 er for 6-årige - ældre, der er letøvede og kan svømme 50 m uden pause. Ideelt set har barnet gået på svømmeskole 2, eller fået lign. undervisning. På Svømmeskole 3 er målsætningen at opnå en god forståelse for, og tilfredsstillende udførelse af svømmebevægelser i crawl og rygcrawl. Samtidig fortsættes indlæringen af butterfly og brystsvømning. Endelig er det en del af målsætningen at fastholde og udbygge barnets glæde for vandet.

Undervisningens mål er, at sætte børnene i stand til blandt andet at kunne svømme 100 m. crawl og rygcrawl samt en kortere distance i brystsvømning og butterfly. Desuden påbegyndes indlæring af hovedspring/startspring, og korrekte vendinger. Færdighederne tilegnes gennem fantasifulde lege og spændende øvelser, som stadig udvikler barnets vandføling og forståelse for bevægelse i vand.

Den ugentlige svømmelektion, der til dels foregår i den dybe ende af bassinet, er planlagt med en blanding af kendte og nye øvelser, da genkendelse og udfordring er den bedste måde at udvikle det enkelte barns færdigheder på. I lektionen indregnes også tid til praktiske gøremål, som opråb, toiletbesøg, oprydning mv.

Du vil som svømmer på Svømmeskole 3 blive tilbudt deltagelse i HI-Race og andre arrangementer i Svømmeskolen, ligesom du vil blive tilbudt deltagelse i Herlev Svømnings Klubmesterskaber.

Vi tilbyder undervisning 1 x 45 minutter ugentligt på Svømmeskole 3.

 Generelt for vores svømmeskolehold og Fitness-hold gælder, at hvis man som svømmer ønsker at tilmelde sig 2 hold, altså svømme 2 x om ugen, så yder vi 50 % rabat på kontingent på hold nr. 2, hvis man skriver det i bemærkning ved tilmelding. (Rabatten er gældende for en og samme profil/svømmer, og er altså ikke en søskenderabat)

Se hele beskrivelsen
Tilmeld/Læs mere - (10)

Svømmeskole 4 (SS4)

Svømmeskole 4

Svømmeskole 4 er for 7-årige - ældre, der er bekendt med de fire svømmearter, og som kan klare sig på det dybe vand uden hjælpemidler. En svømmer, der tilmeldes svømmeskole 4, skal kunne svømme 100 m crawl eller rygcrawl.

Undervisningens mål er, at svømmeren i løbet af sæsonen lærer at beherske teknikken på længere distancer, lærer startspring, vendinger, samt får praktisk erfaring med livredning og dykning. Endvidere indlæres flere detaljer i de fire svømmearter, som gør svømningen lettere og som gør det sjovere og mere spændende. Undervisningsprincippet bygger på den kendsgerning, at børn godt kan lide udfordringer, og dem er der masser af på Svømmeskole 4, men ikke flere end, at alle kan følge med og dermed føle, at de har fremgang og succes. Endelig er det stadig vigtigt at fastholde og udbygge barnets glæde for vandet.

På Svømmeskole 4 arbejdes der med at prøve sig selv af, at udfordre sig selv og måle sin egen fremgang. Derfor tilstræbes der i højere grad at Svømmeskole 4 svømmere deltager i klubbens interne svømmestævner i Herlev Badet, hvor de i en tryg atmosfære kan vænne sig til stævnesituationen. Trænerne på Svømmeskole 4 er kun interesseret i at se, om træningen giver fremgang og svømmeren forsøger at yde sit bedste i teknik og tid.

Du vil som svømmer på Svømmeskole 4 blive tilbudt deltagelse i HI- Races og andre arrangementer i Svømmeskolen, ligesom du vil blive tilbudt deltagelse i Herlev Svømnings Klubmesterskaber.

Svømmeskole 4 svømmer 1 x 1 time om ugen. Hold 401 - 403 har undervisning i Herlevbadet. Hold 404 - 405 i Hjortespringbadet.

Generelt for vores svømmeskolehold og Fitness-hold gælder, at hvis man som svømmer ønsker at tilmelde sig 2 hold, altså svømme 2 x om ugen, så yder vi 50 % rabat på kontingent på hold nr. 2, hvis man skriver det i bemærkning ved tilmelding. (Rabatten er gældende for en og samme profil/svømmer, og er altså ikke en søskenderabat)  

Se hele beskrivelsen
Tilmeld/Læs mere - (4)

Ungdomsmotion (Ungdom)

Ungdomsmotion

Ungdomshold er for dem, der gerne vil lære at svømme bedre, vil svømme mere, vil have bedre kondition og møde andre på samme alder. Du kan gå på holdet, hvis du er mellem 10 og 16 år, og kan svømme lidt, eller du er øvet svømmer, dvs. har gået på Svømmeskole 4, Minitalenthold eller Talentholdet og er mellem 10 og 16 år.

Undervisningen på Ungdomshold er tilrettelagt for både begyndere, og svømmere, der kan noget i forvejen. Du lærer vandet at kende, lærer at flyde og lærer at svømme crawl, rygcrawl og brystsvømning. Der tages hensyn til og undervises efter den enkelte svømmers færdigheder. Der undervises i teknik i crawl, rygcrawl og brystsvømning. Der er mulighed for at lære butterfly og konditionen forbedres ved gradvis længere svømmeserier. Der vil på holdet også blive arbejdet med livredning, spring og dykning, ligesom der hvis svømmerne ønsker det, kan spilles og laves andre vandlege.

Du vil på Ungdomshold få tilbud om at deltage i forskellige aktiviteter i svømmeskolen.

Holdet svømmer 1 x 1 time ugentligt. Her indgår landopvarmning i 10 min.

- Tjek også vores Skills-Fun-Fitt hold 650 og AquaFun, hold 651 - Hvis du er ungdomssvømmer - Måske er disse hold også noget for dig ! Eller hvis du er rigtig godt svømmende så er vores Boblehold 621 måske lige dig ! 

Generelt for vores svømmeskolehold og Fitness-hold gælder, at hvis man som svømmer ønsker at tilmelde sig 2 hold, altså svømme 2 x om ugen, så yder vi 50 % rabat på kontingent på hold nr. 2, hvis man skriver det i bemærkning ved tilmelding. (Rabatten er gældende for en og samme profil/svømmer, og er altså ikke en søskenderabat)
Se hele beskrivelsen
Tilmeld/Læs mere - (3)

Skills - Fun - Fitt (SKILL)
Skills-Fun-Fitt er for dig, der er mellem 12 og 16 år.
 
På holdet er undervisningen tilrettelagt ud fra de tre begreber Skills - Fun - Fitt.
Skills: handler om indlæring af stilarterne med fokus på øvelser, der bedrer opdrift og fremdrift.  
Fun: Det skal være sjovt og en del af undervisningen tager udgangspunkt i fælles aktiviteter, der får smilet frem.
Fitt: Pulsen skal op. Der vil være øvelser og aktiviteter, hvor det handler om bevægelse og høj fart. Dette kan også være øvelser eller aktiviteter, der laves på land i gymnastiksalen forud for træningen i vand.
 
Man behøver ikke være en rutineret svømmer for at deltage på holdet, men det er en fordel at kunne færdes frit i vandet - også på det dybe. 
 
Generelt for vores svømmeskolehold og Fitness-hold gælder, at hvis man som svømmer ønsker at tilmelde sig 2 hold, altså svømme 2 x om ugen, så yder vi 50 % rabat på kontingent på hold nr. 2, hvis man skriver det i bemærkning ved tilmelding. (Rabatten er gældende for en og samme profil/svømmer, og er altså ikke en søskenderabat) 
Se hele beskrivelsen
Tilmeld/Læs mere - (1)

AquaFun (FUN)
AquaFun er en time, hvor kun fantasien sætter grænser for vandaktiviteterne og fællesskabet er vigtigt.
 
Holdet forudsætter ingen specielle svømmefærdigheder men er egnet for både begyndere og øvede svømmere - du skal blot være glad for vand og have lyst til at bevæge dig i vand.
 
Som deltager på holdet er du selv med til at præge indholdet på AquaFun, hvor aktiviteterne spænder vidt fra boldleg, spring, livredning til fitnessøvelser i vand, balance i vand samt udvikling af nye aktiviteter og lege. 
 
Jo flere der er på holdet, jo større mulighed er der for at aktiviteterne også kan foregå i teams, hvor udgangspunktet er samarbejde - så tag din ven/veninde med til AquaFun!
 
Alderen på holdet er 10-15 år. 
 
Generelt for vores svømmeskolehold og Fitness-hold gælder, at hvis man som svømmer ønsker at tilmelde sig 2 hold, altså svømme 2 x om ugen, så yder vi 50 % rabat på kontingent på hold nr. 2, hvis man skriver det i bemærkning ved tilmelding. (Rabatten er gældende for en og samme profil/svømmer, og er altså ikke en søskenderabat) 
Se hele beskrivelsen
Tilmeld/Læs mere - (1)

Boblehold (Boble)

Bobleholdet

Holdet er for tidligere konkurrencesvømmere på et øvede niveau, eller andre svømmere med et rimeligt niveau, som gerne vil vedligeholde eller opretholde konditionen. På dette hold er svømmerne i alderen mellem 14 år og 25 år. Det er en stor aldersspredning på holdet, men der er også forskellige mål for at gå på holdet. Nogle af svømmerne kommer direkte fra klubbens 1. hold, andre fra 2. holdet og Talentholdene, eller har blot svømmet på et vist plan tidligere.

Træningen på Bobleholdet er tilrettelagt for øvede svømmere med et højt niveau, og tidligere konkurrencesvømmere. Det forventes, at man kan følge et program som ligger på kanten, da instruktøren oftest selv svømmer med/deltager i træningen.

Træningsmængden kan ligge på mellem 2000 - 3000 m pr. gang – når der ikke hygges, eller spilles Beachvolley som opvarmning. Der er bestemt plads til at være social på dette hold :-)

Som svømmer på Bobleholdet får du tilbud om at deltage i svømmeskolens arrangementer, klubmesterskaberne, Boblecup, og kan selv tilmelde sig andre invitationsstævner efter eget valg.

Holdet svømmer 2 x ugentligt i 1 t., mandag og onsdag, i Hjortespringbadet. Før vandtid er der 15 min. opvarmning på land. 

Der ydes 50% Studierabat på holdet, hvis det skrives i bemærkninger til tilmelding/betaling. 
Se hele beskrivelsen
Tilmeld/Læs mere - (1)

Voksenhold (Voksen)

Voksenhold

Vi tilbyder Voksensvøm i Hjortespringbadet om onsdagen hold 701 fra kl. 20.00-21.00 og hold 702 fra kl. 21.00-22.00. Der er et max på 25 svømmere pr. hold, og det er tanken at hvis man er helt nybegynder, tilmelder man sig hold 701, og er man øvet, på hold  702, så  det niveau-mæssigt passer bedst.

Du kan melde dig til såfremt du er Begynder/let øvede. Du kan som let øvet måske 1-2 svømmestilarter og ønsker teknikforbedringer, eller ønsker finpudsning af teknikken.
 
Undervisningen tilrettelægges, så din teknik kan forbedres og der laves små motionsserier, hvor distancerne langsomt øges. Der vil være mulighed for at blive undervist i startspring og vendinger i svømmearterne. Men hvis du blot ønsker at motionere, er det også en mulighed.
Vores træner kan også undervise i god teknik i Åben Vand-svømning i forbindelse med træning til f.eks. Tri-stævner osv. 
 
Holdene svømmer 1 x 1 time ugentligt. Der kan begyndes med ca. 10-15 minutters opvarmning på kanten for bl.a. at undgå kramper. Det anbefales derfor at møde iklædt T-shirt og indendørs fodtøj.
Herlev Svømning opretter kun voksensvøm-holdene, hvis der er minimum 6 tilmeldte på det enkelte hold, ellers vil vi tilbyde at samle medlemmerne på et hold.
 
Generelt for vores svømmeskolehold og Fitness-hold gælder, at hvis man som svømmer ønsker at tilmelde sig 2 hold, altså svømme 2 x om ugen, så yder vi 50 % rabat på kontingent på hold nr. 2, hvis man skriver det i bemærkning ved tilmelding. (Rabatten er gældende for en og samme profil/svømmer, og er altså ikke en søskenderabat) 
 
Se hele beskrivelsen
Tilmeld/Læs mere - (2)

Vandtilvænning Voksne (tilv)

Vandtilvænning for voksne,

Hold 704, tirsdag  - niveau 1

Holdet er for dig, der er ny i vandet og har brug for at tilegne dig grundlæggende færdigheder i svømningen. Undervisningen har udgangspunkt i helt basale og vigtige øvelser, som danner basis for at opnå tryghed i vandet eller indlæring af stilarterne: flydeøvelser, vejrtrækningsøvelser, fremdrift og opdrift.

Hvis du eksempelvis har brug for at føle dig tryg i vandet eller for at få styr på din vejrtrækning, så er holdet det rette for dig.

Hold 705, onsdag - niveau 2
 
Holdet er for dig, der er færdes forholdsvis trygt i vandet, men stadig har brug for vandtilvænning. Du har kendskab til basale færdigheder i vand, men mangler stadig at blive fuldstændig tryg ved eks. flydeøvelser og ophold på dybt vand. På holdet arbejdes bl.a. med vejrtrækning, kropsposition i vandet og stilarter.
 
For begge hold gælder det, at undervisningen foregår i Aktivitetsbassinet, hvor vandet er 30 gr., hvilket er optimalt i forhold til at have opmærksomhed på øvelserne og samtidig holde varmen.
 
Der er max. 8 deltagere på holdet og undervisningen tilrettelægges efter individuelle behov og holdet svømmer 1 x 1 time ugentligt  

Nå du har tilegnet dig de færdigheder, som du ønsker på vandtilvænningsholdet, har du mulighed for at flytte på vores voksen begynderhold, hvor der arbejdes med indlæring af stilarter. Holdet svømmer samtidig i 50m. bassinet.


Se hele beskrivelsen
Tilmeld/Læs mere - (1)

Masters og Motion (Masters)

Masters og Motion

Dette hold er primært for svømmere, der er fyldt 18 år. Holdet er for tidligere konkurrencesvømmere eller øvede svømmere, som gerne vil vedligeholde eller genoptræne kondition og teknik. Dvs. man har tidligere gået på hold svarende til voksen øvet eller et konkurrencehold.

Træningen på Masters er tilrettelagt for tidligere konkurrencesvømmere, der kan meget i forvejen. Der undervises efter ønske teknik i de fire svømmearter, samt startspring, vendinger og distancesvømning. Den specifikke programlægning foregår i samarbejde mellem deltagerne og holdets træner.

Som svømmer på Masters og Motion får du tilbud om at deltage i forskellige svømmestævner og arrangementer specielt tilrettelagt for holdet.

Holdet svømmer 2 x 1 time ugentligt, og har opvarmning på land i ca. 15 min. før hvert træningspas.
 
 Hvis du ønsker decideret undervisning bør du vælge vores voksenhold om onsdagen

 

Se hele beskrivelsen
Tilmeld/Læs mere - (1)

Aqua Cross Training (ACT)
Aqua Cross Training er effektiv og hård styrketræning med forskellige øvelser, der foregår ved stationer forskellige steder i svømmehallen, både i vand og på land, og til musik.
Til Aqua Cross Training udnyttes vandets modstand, elementskifte og øvelser der laves således at vandet bidrager til at balancen udfordres og dermed aktiverer muskelgrupper, der kan være svære at træne. Der trænes også på land med vægte, elastikker og egen kropsvægt, i forskellige motiverende øvelser.
Du behøver ikke kunne svømme for at deltage i Aqua Cross Training, da de fleste øvelser foregår på lavt vand, men det er en fordel at du er tryg ved vand.
 
Det er fuldstændig valgfrit om man vil møde op i fitness-tøj, som shorts/tights og en top/t-shirt, eller badetøj. Vælges det første er kravet blot at tøjet IKKE er bomuld, men f.eks. Lycra/DryFit-stof.
 
Der vil være 1-2 trænere på holdet, der er klar til at udfordre Jer max i en sjov og krævende time.
 
Ved førstegangs tilmelding, som foregår online via hjemmesiden her, betales kun indmeldelsesgebyr. Er du allerede medlem vil holdet stå som gratis.
Selve betalingen vil ske ved køb af et Ti-tursklippekort til 450 kr. ved sæsonstart. Tilmelding på Aqua Cross training foregår herefter via Event-tilmelding på de enkelte datoer for træning, og klip fratrækkes automatisk. Der kan tilkøbes nye 10-tursklippekort efterfølgende via vores hjemmeside.
Klippekortene kan tillige bruges ved tilmelding til Aqua Spin&Fit i Herlev badet torsdage kl. 19.30-20.30, og man har derved mulighed for at træne 2 x om ugen i vand.
Se hele beskrivelsen
Tilmeld/Læs mere - (1)

Aqua Spin&Fitt (SP&FI)
Aqua Spin & Fitt
 
Holdet er en blanding af aquaspinning og aqua cross training.  
 
Aqua Spinning er cykling på en stationær cykel i vand. Musklerne styrkes, og kondition forbedres, uden at du opdager det. Cyklen placeres på bassinbunden i den lave ende af bassinet, og man spinner så på cyklen i forskellige positioner til musik.  Aqua Spinning er skånsom for leddene, idet der i vandet er mindre belastning end ved almindelig spinning, da man har fordelen af opdriften og vandets naturlige modstand. Aqua Spinning er også med til at øge forbrændingen hos udøveren, som både skal bruge energi på at spinne samtidig med, at der bruges energi på at holde varmen.
Aqua Spinning er selv om det kan dyrkes af alle, uanset alder, størrelse og vægt, ikke et skåneprogram. Der er absolut mulighed for at få sveden til at springe og musklerne til at arbejde for fuld power.
 
Aqua cross-delen kan sammenlignes med vores Aqua Cross Training,som er effektiv og hård styrketræning med forskellige øvelser, der foregår ved stationer forskellige steder i svømmehallen, både i vand og på land, og til musik.
Som med spinning udnyttes vandets modstand og øvelser laves således at vandet bidrager til at balancen udfordres og dermed aktiverer muskelgrupper, der kan være svære at træne. Der trænes også på land med vægte, elastikker og egen kropsvægt, i forskellige motiverende øvelser.
 
Du behøver ikke kunne svømme for at deltage i Aqua Spin&Fitt, da de fleste øvelser foregår på lavt vand, men det er en fordel at du er tryg ved vand.
 
Ved førstegangs tilmelding, som foregår online via hjemmesiden her, betales kun indmeldelsesgebyr. Er du allerede medlem vil holdet stå som gratis.
Selve betalingen vil ske ved køb af et Ti-tursklippekort til 450 kr. ved sæsonstart. Tilmelding på Aqua Spin&Fit foregår herefter via Event-tilmelding på de enkelte datoer for træning, og klip fratrækkes automatisk. Der kan tilkøbes nye 10-tursklippekort efterfølgende via vores hjemmeside.
Klippekortene kan tillige bruges ved tilmelding til Aqua Cross Training Hjortespringbadet mandage kl. 20.30-21.30, og man har derved mulighed for at træne 2 x om ugen i vand. 

Praktisk: Det anbefales til spinningcyklerne at du medbringer fodtøj der dækker hele foden, og giver beskyttelse af huden på fodens overside. Dvs. et par Gloc´s eller et par gummisko, der gerne må blive våde, kan anbefales.

Det er helt op til dig selv om du vil deltage iklædt badetøj eller noget mere fitnessagtigt som tights og t-shirt - det skal i så fald blot være i dry fitt/lycra materiale, da bomuld ikke er godt for bassinets filter. 
Se hele beskrivelsen
Tilmeld/Læs mere - (1)

AquaFloatFit (FF)
 OBS: Pr. 19.01.18 Pris for resten af sæsonen er 850 kr., med start d. 25.01.18 og slut d. 21.06.18. Kontingent tilpasses v. evt. senere tilmelding v. refundering indenfor 1-2 dage.  
Holdet oprettes ved min. 5 tilmeldte  ! Kom frisk - max plads til 8 på holdet ! 
 
 Aqua Float Fit er en blanding af inspirerende Core-træning, sjov og balance, Yoga-øvelser samt udstrækning - Det foregår alt sammen på flydende Floats/Boards i Hjortespringbadets Aktivitetsbassin som er ca. 30 grader varmt. Når der laves øvelser på disse boards i vandet, hvor man samtidig udfordres på balancen, bliver mange af de små hjælpemuskler, som vi ellers sjældent får fat i, aktiveret og styrket. 
Der trænes også med elastikker og bolde på Boards´ne, og blot det at komme op på boardet igen, efter en tur i vandet, frivilligt, eller fordi man mister balancen, er træning i sig selv.
 
Du behøver ikke kunne svømme for at deltage i Aqua Float Fit, da det foregår på lavt vand, men det er selvfølgelig en fordel, at du er tryg ved vand.
 
Det er fuldstændig valgfrit om man vil møde op i fitness-tøj, som shorts/tights og en top/t-shirt, eller badetøj. Vælges det første er kravet blot at tøjet IKKE er bomuld, men f.eks. Lycra/DryFit-stof.
 
Det vil være 1 time fordelt med 5 min. opvarmning på land. ca. 45 min på Boards i vandet, og 2 x 5 min. opstilling /returnering af materiel.
  
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Se hele beskrivelsen
Tilmeld/Læs mere - (1)

AquaFitness (AQF)

Aqua Fitness


På holdet, Aqua Fitness, arbejder vi med forskellige bevægelser som styrker kroppens muskler. Der bliver hentet inspiration fra en almindelig gymnastik time, men da øvelserne bliver udført i vand, giver det væsentlig større modtand og samtidig bliver dine led ikke belastede med samme kræft, som det gør på land. Derfor er denne motionsform god for personer med
gigt og dårlige knæ, idet musklerne styrkes via vandmodstanden, turbulensen giver massage og derved øget blodcirkulation. Leddene smidiggøres, konditionen forbedres, og vandets opdriftsevne nedsætter belastning af led væsentligt. Det er ikke en forudsætning, at man er svømmer, men man skal kunne begå sig/klare sig selv på det dybe vand, for at kunne deltage i AquaFitness.

Til hver time, lægger vi ud med en god opvarmning som ofte indebærer løb i vandet. Når vi løber i vandet giver det god modstand, og samtidig udsætter vi ikke leddene for samme belastning som vi gør på land. I løbet at en undervisningstime motionerer vi de store muskelgrupper. Vi laver både øvelser på dybt og lavt vand, og vi benytter os af forskellige redskaber
så som aquaorme, medicinbolde, vægte, elastikker og mange andre ting.

Vi slutter altid timerne af med udstrækning i vandet, så der ikke opstår muskelømhed. Til gengæld vil I gå hjem med en dejlig udmattende følelse, og en behagelig træthed.

Der undervises 1x1 time ugentlig.
Se hele beskrivelsen
Tilmeld/Læs mere - (2)

1. Holdet (1.hold)

1. Holdet

1. holdet er Herlev Svømnings Elitekonkurrencehold. Som udgangspunkt har holdet 10 træningspas om ugen af 2-2½ times varighed, men vi råder over faciliteter, der giver mulighed for op til 12 vandtræningspas om ugen. 1.holdet har træningsbase i Hjortespringbadet, som er vores flotte langbaneanlæg med tilstødende Klublokale, styrketræningscenter og udeområde til opvarmning, når vejret tillader det,

Man bliver udvalgt til at svømme på 1. holdet, og ansøgning om optagelse rettes til Herlev Svømning via tlf. eller mail. Se info på www.herlevswim.dk
 
Se hele beskrivelsen
Tilmeld/Læs mere - (1)

2. holdet (2hold)

2. Holdet

På 2. holdet er de udtagne svømmere de yngste Årgangssvømmere som helt klart har vist, at de har talent, samt stor motivation for konkurrence-svømning.

2. holdet træner 4 - 5 gange om ugen, nogle svømmere flere, hvoraf 1 af gangene er i Herlevbadet, og 3-4 af gangene på langbane i Hjortespringbadet. Til alle pas har 2. holdet mindst 2 baner til rådighed (ofte flere) og passenes længde er ca. 2 timer og indeholder opvarmning, dryland, svømmetræning og udstrækning. På holdet er svømning i fokus, men der er også plads til det sociale fællesskab, både før/efter træning,og somme tider også i træningen.

2. holdet deltager i 10-12 stævner om året, fordelt jævnt i svømmesæsonen. Mesterskabsstævnerne har største fokus. Stævnerne er af varierende længde (1-3 dage) og har forskelligt niveau alt efter om det er invitationsstævner eller et Mesterskab. Sæsonen afslutter forhåbentligt med deltagelse i Danske Årgangsmesterskaber.

Udover stævnerne tager 2. holdet på en træningslejr i løbet af sæsonen.
Se hele beskrivelsen
Tilmeld/Læs mere - (1)

Talenthold (Talent)

Talenthold, 803 og 804

På Talentholdet har de udtagne svømmere vist, at de har talentet samt motivationen for konkurrence-svømning. Talentholdet træner 3 gange om ugen, hvoraf 2 af gangene er i Herlevbadet, og 1 enkelt gang på langbane i Hjortespringbadet. Et træningspas længde er 1½ time og indeholder opvarmning, dryland, svømmetræning og udstrækning. På holdet er svømning i fokus, men der er også plads til det sociale fællesskab, både før/efter træning og somme tider i træningen.

Talentholdene deltager i 6-8 stævner om året, fordelt jævnt i svømmesæsonen. Stævnerne er af varierende længde (1-3 dage) og har forskelligt niveau alt efter om det er invitationsstævner eller et Mesterskab. Udover stævnerne tager Talentholdene på en træningslejr i løbet af sæsonen

På holdene er svømning i fokus, men der er også plads til det sociale fællesskab, både før/efter træning, og somme tider også i træningen.

Se hele beskrivelsen
Tilmeld/Læs mere - (2)

specialhold (spec)
Hold for børn med specielle behov
Hold 010 og 011 vil i sæson 2018/2019 blive udbudt til svømmere via Gl. Hjortespringskolens idrætforening, Puppen, samt til Projekt Holdinklusion i samarbejde med Herlev kommune.
 
Projektet har til formål at inkludere børn og unge med fysikske og/eller kognitive funktionsnedsættelse i de almene idrætsforeninger. Så Holdinklusion af elever fra Gl. Hjortespiring Skolen samt øvrige i aldersgruppen 6-11 år, med god støtte fra klubchef Maj-Britt Mikkelberg
 
Begge hold er tiltænkt de børn, der har lidt specielle behov, f.eks. de lidt ældre, der er sent udviklet af en eller anden årsag, de der fortsat har brug for at enten far eller mor er med i vandet, eller har en form for autisme, ADHD eller lign. Niveauet er svømmeskole 1 og 2 samlet, med mulighed for at øge i løbet af sæsonen.
Vi har 3 trænere, der har deltaget i kursus med fokus på rummelighed i undervisningen i forhold til børn med autisme og ADHD, og til dels beskæftiger sig med tilsvarende i deres uddannelse.
Se hele beskrivelsen
Tilmeld/Læs mere - (0)

USA-svømmere (elite)
dette hold er for konkurrencesvømmere som deltager i perioder
Se hele beskrivelsen
Tilmeld/Læs mere - (1)

jump4fun (fun)

Jump4fun er et lukket idrætstilbud til børn og unge fra 6-16 år, som har problemer med overvægt eller ikke føler at de passer ind på almindelige idræts hold. På holdet bliver der lavet sjove bevægelseslege på et niveau, hvor alle kan være med. Fokus er at (gen)skabe bevægelsesglæde hos det enkelte barn og sikre en fællesskabsånd på holdet. Der er løbende optagelse på holdet, og de første par gange kan man gratis prøve at være med. Der vil være Jump4fun-træning hver tirsdag i hos GHG fra kl. 15.45-16.45 i Kildegårdshallen og hver torsdag i Herlevbadet fra kl. 16.00-17.00.

Obs.: Medlemsgebyr på 100 kr tilbageføres for medlemmer, der kun deltager på Jump4Fun. Deltagelse i Jump4Fun kræver tilmelding både hos os og hos GHG.


Se hele beskrivelsen
Tilmeld/Læs mere - (1)

Passivt medlem (passiv)
Se hele beskrivelsen
Tilmeld/Læs mere - (1)